Sla navigatie over.
HU

KLEINE VERHALEN

 

Kennismaken met cliënten Social Work

 

Portretten Social Work

 

Portretten Social Work zijn gedetailleerde portretten van cliënten die gemaakt zijn door (aankomende) sociale professionals. Dat is een belangrijk verschil met Kleine verhalen, die gemaakt zijn door de verteller zelf, over zichzelf.

Een cliëntportret geeft een beeld van het leven, de eventuele problemen, de talenten en bijzonderheden van een mogelijke cliënt van Social Work. Een cliëntportret staat model voor een grotere en herkenbare groep cliënten of een doelgroep uit de beroepspraktijk. Elk portret gaat gepaard aan een gegevensbestand van relevante ondersteunende bronnen van literatuur, instituten, internetadressen, zelforganisaties, enzovoort. Een cliëntportret geeft met het gegevensbestand veel informatie voor beroepskrachten en studenten om zich te oriënteren op doelgroepen en cliënten.

Een cliëntportret is de neerslag van een zo integer mogelijk gedaan onderzoek naar de omstandigheden en levenssituatie van een werkelijke of realistische cliënt van Social Work. Het beroepsperspectief staat daarbij centraal. De beroepskracht filtert en interpreteert de informatie immers en geeft een persoonlijk stempel mee aan het portret. Dit is een tegenstelling tot kleine verhalen waarin de verteller over zichzelf aan het woord is.

Klik hier om direct naar de site PortrettenSocialWork te gaan.

 

 
Site Meter